Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

Longeercirkel

Een longeercirkel wordt gebruikt om paarden te longeren. De cirkel kan aangelegd worden in verschillende groottes (meestal vanaf 12m diameter). Een longeercirkel dient 365 dagen per jaar gebruikt te kunnen worden. Het is daarom van belang om te kijken naar de huidige ondergrond, om te kunnen bepalen of drainage noodzakelijk is, waarbij de longeercirkel van bovenaf door middel van sproeiers wordt bevochtigd of bijvoorbeeld een een eb- en vloedsysteem, hierbij wordt het waterpijl d.m.v. een pomp op niveau gehouden. De bodem hoeft dan niet bevochtigd te worden.

Een longeercirkel kan zowel buiten als in een overdekte hal geplaatst worden. We komen graag bij u langs om uw huidige ondergrond te beoordelen, om te kunnen bepalen wat voor type bodem voor u geschikt is.

“ Het verschil met vroeger is dat we toen op een natuurlijke bodem reden.
Het was vaak los zand en in de buitenbodem reden we in de blubber.
De paarden voelen zich daardoor onzeker.
Op een Wetering
bodem voelen de paarden zich zeker en vertrouwd,
waardoor de ruiter betere sport kan gaan leveren’’.

Eric van der Vleuten
Professioneel springruiter

Toplaag

De toplaag bestaande uit topkwaliteit zand met een mix van geopad zorgt voor de juiste demping tijdens het longeren. Ook zorgt de geopad ervoor dat de bodem vast en stabiel is. Hierdoor zal de bodem niet mul en zwaar worden tijdens het longeren.

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier