Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

paardenbodem, buitenbak, buitenbodem, geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, binnenbodem, springen, dressuur, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak, eb en vloedbodem, eb en vloed, aanleggen paardenbodempaardenbodem, buitenbak, buitenbodem, geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, binnenbodem, springen, dressuur, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak, eb en vloedbodem, eb en vloed, aanleggen paardenbodem

Eb en vloed bodem

Bij een eb- en vloed bodem kan het juiste waterniveau geregeld worden door middel van een waterpomp. In periodes van droogte kunt u water toevoegen aan de bodem via het waterreservoir, dat door het drainagesysteem wordt het water gepompt tot aan de hoogte van de toplaag. Wanneer er een regenbui valt, stijgt het waterpeil van de bodem en kan het overtollige water afgevoerd worden doormiddel van de pomp en het drainagesysteem. Een eb- en vloed bodem kan zowel binnen als buiten worden aangelegd en worden toegepast bij een longeercirkel.

Bij het aanleggen van een eb-en vloedbodem wordt allereerst de grond geëgaliseerd. Het is van belang dat de onderlaag van een eb-en vloed bodem volledig vlak is. Zo wordt het water evenredig de bodem in gepompt en ontataat er geen hoogte verschil in de rijbodem. Daarna wordt er een folielaag aangebracht, waarop de drainagebuizen komen te liggen. Deze worden bedekt met een laag drainagezand die het water doorlaat. Daarop komt een drukverdelend doek dat ervoor zorgt dat de toplaag niet wordt gemengd met de onderlaag. Naast de bodem wordt een put (waterreservoir) gegraven die het niveau van het water kan regelen. Zo word de gewenste bodem gecreëerd en kan er het hele jaar door met plezier gereden worden op de bodem.

Voordelen van een eb- en vloed systeem

  • Stabiliteit/hardheid van de toplaag eenvoudig te regelen;
  • Geen waterplassen in de rijbak;
  • Geen stof bij droogte;
  • Geen apart sproeisysteem nodig;
  • Het hele jaar door berijdbaar (ook bij vorst);
  • Makkelijk in onderhoud;
  • Geschikt voor binnen- en buitenbodems.

Mocht u meer informatie willen of een offerte aanvraag willen doen? Neem dan contact met ons op.

 

paardenbodem, buitenbak, buitenbodem, geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, binnenbodem, springen, dressuur, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak, eb en vloedbodem, eb en vloed, aanleggen paardenbodem

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier