Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

Eb en vloed bodem

Bij een eb- en vloedbodem kan het juiste waterniveau geregeld worden door middel van een waterpomp. In periodes van droogte kun je water toevoegen aan de bodem via het waterreservoir, dat door het drainagesysteem wordt water gepompt tot aan de hoogte van de toplaag. Wanneer er een regenbui valt stijgt het waterpeil van de bodem en kan het overtollige water afgevoerd worden door middel van de pomp en het drainagesysteem.

Bij een eb-en vloedbodem wordt allereerst de grond geëgaliseerd. (het is van belang dat de onderlaag van een eb-en vloedbodem volledig vlak is, zo wordt het water evenredig de bodem in gepompt en krijg je geen verschil met waterniveau in uw rijbodem.) Daarna wordt een folielaag aangebracht waarop de drainagebuizen komen te liggen, deze worden bedekt met een laag drainagezand die het water doorlaat. Daarop komt een drukverdelend doek dat ervoor zorgt dat de toplaag niet wordt gemend met de onderlaag. Naast de bodem wordt een put (waterreservoir) gegraven dat het niveau van het water kan regelen. Zo kunt u de gewenste bodem creëren en iedere dag van het jaar met plezier op uw bodem rijden.

Voordelen van een eb- en vloed systeem

  • Stabiliteit/hardheid van de toplaag eenvoudig te regelen;
  • Geen waterplassen in de rijbak;
  • Geen stof bij droogte;
  • Geen apart sproeisysteem nodig;
  • Het hele jaar door berijdbaar (ook bij vorst);
  • Makkelijk in onderhoud;
  • Geschikt voor binnen- en buitenbodems.

Mocht u meer informatie willen of een offerte aanvraag willen doen? Neem dan contact met ons op.

 

paardenbodem, buitenbak, buitenbodem, geopad, springbodem, manegebodem buiten, paardrijbodem, paardenbak, binnenbak, binnenbodem, springen, dressuur, aanleggen buitenbak, kosten buitenbak, eb en vloedbodem, eb en vloed, aanleggen paardenbodem

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier