Stabiliteit, vochtgehalte, schokabsorptie… De kwaliteit van de bodem heeft effect op het paardenwelzijn. Het heeft sterke invloed op hoe een paard reageert en presteert. We helpen u graag een weloverwogen keuze te maken voor jarenlang rijplezier.

Drainagebodem

Een buitenbodem dient 365 dagen per jaar berijdbaar te zijn, daarom is een goede afwatering ontzettend belangrijk! Een drainerende onderlaag zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd en geeft daarnaast stabiliteit en veerkracht aan de bodem.

Opbouw drainagebodem

Het overtollige water wordt opgevangen in de buffer van betongranulaat en wordt vervolgens afgevoerd naar bijvoorbeeld een naastgelegen sloot. Over het betongranulaat wordt een scheidingsdoek geplaatst dat vermenging van de toplaag met het betonpuin voorkomt, maar wél water doorlaat. Vervolgens wordt de toplaag aangebracht, bestaande uit een mix van zand en Geopad.
We komen graag bij u langs om uw huidige ondergrond te beoordelen en te bepalen wat voor type bodem geschikt zou zijn.

Wetering Bodemtechniek denkt ook graag mee aan de afwerking. van de buitenbodem. Denk hierbij aan een mooie omheining en een goede verlichting zodat u in de avonduren ook kunt genieten van de bodem.

“ Het verschil met vroeger is dat we toen op een natuurlijke bodem reden.
Het was vaak los zand en in de buitenbodem reden we in de blubber.
De paarden voelen zich daardoor onzeker.
Op een Wetering bodem voelen de paarden zich zeker en vertrouwd,
waardoor de ruiter betere sport kan gaan leveren’’.

Eric van der Vleuten
Professioneel springruiter

Toplaag

Wij werken met een bodem van topkwaliteit zand met een mix van Geopad (gesnipperd wegendoek). Dit maakt de bodem slijtvast, stabiel en veerkrachtig. Bij binnenbodems is het belangrijk dat uitdroging wordt voorkomen, Geopad houdt water vast voor een goede vochtbalans.

Aanvullende diensten

Naast de aanleg van nieuwe binnen- en buitenbodems zorgt Wetering Bodemtechniek ook voor de renovatie en onderhoud van uw huidige paardenbodem.

Renovatie

Onderhoud

Afwerking

Neem contact met ons op!

Klik hier